Odustali od bolje ponude: Agencija za financiranje Fimi-Mediu preplatila za 140.000 kuna

Tekst: N.A.
Foto: Marko Miščević (Cropix)

SREDIŠNJA agencija za financiranje i ugovaranje je u ljeto 2008. godine za organizaciju svečanosti radova na obnovi željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik u Đeletovcima kraj Vinkovaca angažirala agenciju Birt iz Zagreba koja je za svoje usluge tražila 60.000 kuna.

No, nekoliko dana nakon obavijesti da su dobili posao, vodstvo tvrtke je telefonski obaviješteno bez ikakvog obrazloženja da su izgubili posao, piše Jutarnji. Posao je naime dan agenciji Fimi-Media Nevenke Jurak koja je za isti posao navodno dobila 200.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u Birtu već zaboravili na izgubljeni posao, kontaktirao ih je jedan iznajmljivač šatora rekavši im da jedna druga agencija sada nudi daleko veću cijenu za iznajmljivanje šatora nego što je bila ponuda od Birta, piše list. ž

U Središnjoj agenciji izbjegli su odgovoriti zbog čega su posao oduzeli tvrtki Birt i dali ga Fimi-Mediji. Dodaju i kako Agencija nije bila obavezna provesti postupak javne nabave, ali da je pribavila više ponuda i na kraju uzela ponudu najboljeg ponuđača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara