Kregar: Odvjetnička komora mogla bi teško kazniti Vladimira Gredelja

Screenshot: HRT

VLADIMIR Gredelj mogao bi biti teško sankcioniran zato što je nakon otkazivanja punomoći HDZ-u i dalje davao izjave kao da zastupa stranku. Kazao je to sinoć u Dnevniku 3 profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar. Gredelj je, podsjetimo, jučer poslao priopćenje da od 24. studenoga više nije odvjetnik HDZ-a u slučaju "crni fondovi", ali je svejedno medijima davao izjave kao branitelj sve do početka prosinca.

"Radi se dosta neobičnom slučaju, jer je Gredelj nakon otkazivanja punomoći svojim ponašanjem pokazivao da i dalje zastupa HDZ, iako se radi, kako on kaže, o nepremostivim razlikama. To je povreda etičkog kodeksa, ugrožavanje povjerenja i same svrhe punomoći između klijenta i njegovog odvjetnika", upozorio je Kregar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koje bi sankcije mogle snaći Gredelja, Kregar je kazao da će o tome odlučiti Odvjetnička komora, dodajući da mogu vrlo različite, od opomene do zabrane rada i isključenja. "Ovo vjerojatno nije povreda toga tipa. Radi se o jednoj politički vrlo problematičnoj grešci", izjavio je na HTV-u Kregar.

Smatra, također, kako se neki u HDZ-u ovime pripremaju za Sabor stranke, kako bi i očito pogrešni izbor odvjetnika svalili na leđa Jadranke Kosor i optužili je da nije dobro vodila stranku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara