Odvjetnik Josipe Rimac: Naravno da je njezina obitelj zgrožena

Odvjetnik Josipe Rimac: Naravno da je njezina obitelj zgrožena
Screenshot: RTL

JOSIPA Rimac još nije stigla na ispitivanje u USKOK. Njezin odvjetnik Vinko Gulišija u RTL-u Danas rekao je da još uvijek čeka poziv za ispitivanje.

"S obzirom da su ispitivanja počela, pretpostavljam da će to sve biti tijekom dana", kazao je Gulišija. 

Na pitanje je li se čuo s Josipom Rimac rekao je da se jutros čuo telefonski. "Nije rekla ništa posebno. Samo da se krene u Zagreb i to je to", kazao je Gulišija. 

"Znam vrlo malo jer još nema rješenja o provođenju istrage i nemam pouku o pravima, tako da puno ne znam. Koliko znam, napravljena je pretraga i u Zagrebu i u Kninu", rekao je Gulišija. Na pitanje je li nešto pronađeno odgovara da, koliko on zna, nije. 

Rekao je da je privatno kontaktirao s članovima obitelji Josipe Rimac, a na pitanje jesu li zgroženi ovom situacijom odgovorio je: "Naravno da jesu." 

Kazao je da ne može pretpostaviti hoće li Rimac biti pri vrhu ili pri dnu osumnjičenih. "Ako ide po nekakvom redoslijedu, onda sigurno nije među prva tri. To nam je jasno. No, koja je po redu, nemam pojma", rekao je. 

Rekao je da će Josipi Rimac savjetovati da iznese obranu. "Savjetovat ću je da iznese obranu. Hoće li odgovarati na pitanja, to ćemo vidjeti", rekao je. 

"Ne vidim nikakvo kazneno djelo"

"Ne znam koliko toga ima, koja djela, s kojim je osumnjičenikom je povezuju tako da to ne mogu reći", odgovorio je na pitanje hoće li to biti opširna obrana.

Odvjetnik predsjednika Uprave Hrvatskih šuma kazao je da se njega tereti da je radio sve na nagovor Josipe Rimac.

Gulišija kaže: "Ja ne znam. Poznavajući Josipu Rimac u to ne vjerujem i temeljem podataka koje ja imam, ja ne vidim ništa sporno", kazao je. 

"Ono što ja znam, znam putem medija. U ovom trenutku ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo. No to je moje mišljenje i vidjet ćemo je li", rekao je. 

"Temeljem onoga što je napisano ne vidim da bi ona svojim postupanjem počinila bilo kakvo kazneno djelo. No moram vidjeti točni činjenični opis da bi o tome mogli detaljnije razgovarati", kazao je. 

Za kraj je odgovorio na pitanje što kaže na tvrdnje da se radi o politici. "To vi zaključite. Ja ništa ne kažem", zaključio je odvjetnik Josipe Rimac u programu RTL-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara