Odvjetnik Piruške Canjuge: Sudski spor u slučaju Agrokor trajat će najmanje 20 godina

Odvjetnik Piruške Canjuge: Sudski spor u slučaju Agrokor trajat će najmanje 20 godina

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

ODVJETNIK Piruške Canjuge, bivše članice Uprave Agrokora, Anto Nobilo, za Index je izjavio kako smatra da je slučaj Agrokor jedan od sudskih sporova koji će potrajati najmanje 20 godina.

>> Odvjetnik Piruške Canjuge: Ministar Marić bit će naš krunski svjedok

"Ako ovaj slučaj usporedimo s aferom Spice (suđenje bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu, op.a.) koja je počela 2009. godine i još nije napisana niti prvostupanjska presuda, a znamo da tom vremenu treba dodati još barem tri godine na Vrhovnom sudu, dolazimo do izračuna da će afera Spice, koja je daleko manja od Agrokora, na sudu biti najmanje 12 godina", kazao je za Index Nobilo.

Vrijednost postupka o aferi Spice je 40 milijuna kuna, a do sada je ispisano gotovo 40 tisuća stranica. Odluka Vrhovnog suda o toj aferi mogla bi biti donesena 2021. godine. Uvijek postoji mogućnost da se ti rokovi prolongiraju.

Ovo je puno veći slučaj od afere Spice

"Zaključio sam da bi predmet u slučaju Agrokor mogao trajati i dvadeset godina, a ja sigurno neću raditi sljedećih 20 godina. To je fizički nemoguće", dodao je Nobilo.

Kaže da su dosadašnji postupci u istrazi slični onima već viđenima u sličnim, velikim slučajevima.

"Istraga ide. Ovo jučer je važno pitanje, što se tiče pritvora - da pritvor postane iznimka, a ne pravilo, kako je to bilo zadnjih deset godina u Hrvatskoj. Međutim, to ništa ne utječe na sam postupak. Istraga ide svojim tijekom, istraga je stranačka, dakle Državno odvjetništvo vodi vlastitu istragu. Mi ćemo pratiti u kojem pravcu ide istraga i onda po potrebi sa svojim dokaznim prijedlozima pokušati na takav način utjecati da istraga krene u nekom malo objektivnijem i za nas korisnijem pravcu. Nakon dovršetka istrage podignut će se optužnica pa ćemo onda ići pred sud i vidjeti kako će sve završiti", zaključio je odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara