Odvjetnik Smiljane Srnec: Nismo očekivali tako visoku presudu, ona je loše reagirala

Odvjetnik Smiljane Srnec: Nismo očekivali tako visoku presudu, ona je loše reagirala
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SMILJANA SRNEC (45) danas je proglašena krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine te joj je na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno izrečena maksimalna kazna od 15 godina zatvora.

Presuda je izrečena nakon osam mjeseci suđenja, ispitivanja tridesetak svjedoka, vještačenja, ispitivanja obitelji i susjeda. U izrečenu kaznu se uračunava i boravak u istražnom zatvoru. 

Njezin odvjetnik Krešimir Golubić rekao je, gostujući u RTL Danas, kako nisu očekivali tako veliku kaznu te je najavio kako da će podnijeti žalbu protiv presude.

"Žalbu ćemo uložiti nakon primimo pisani otpravak presude. Ne možemo sad znati sve argumente s obzirom na to da to još nismo vidjeli. Iz današnjih kratkih razloga koje je iznio predsjednik vijeća vidjelo se da će glavni argumenti biti indicije za koje smatramo da nisu dokazane. Jedna od tih je da okrivljena nije bila sama koja je živjela u kući sa svojom sestrom Jasminom, a drugo je da ona nije prikrivala svojim roditeljima to gdje se nalazi pokojna Jasmina u razdoblju od 2000. do 2005.", objasnio je.

Kazao je kako nije zadovoljan obrazloženjem današnje presude.

"Neugodno sam iznenađen i zato vidim da imamo razloga za žalbu", rekao je.

"Moja stranka nije svojim roditeljima skrivala ništa svojim roditeljima vezano za svoju sestru. Ono što je važno i što nismo čuli prilikom današnjeg ročišta presude je činjenica koja je nesporno dokazana, a to je da je Martin Dominić posljednju informaciju o tome gdje se nalazi i što radi njegova pokojna kćer dobio od Dražena Palfija. To piše u spisu i u ispravi o spisu, to je nesporna činjenica. To je izuzetno važan razlog koji sud evidentno nije utvrdio, a iz današnje objave presude ne vidimo zašto", kazao je.

Otkrio je i kako je Smiljana na ovo reagirala.

"Moja stranka je tijekom cijele presude plakala, plakala je i nakon izlaska iz sudnice. Dakle, reagirala je loše", kazao je odvjetnik.

Objasnio je i kako je njemu bilo komunicirati s njom.

"Sa mnom je korektno komunicirala, a ne mogu vam o detaljima te komunikacije govoriti zbog odvjetničke tajne", rekao je i dodao kako ovih dana namjerava otići Smiljani Srnec u posjetu jer danas nisu uspjeli razgovarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara