Odvjetnik u fušu: Inspekcija oglobila Hanžekovića, studenti mu radili na tuđe iskaznice!

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

INSPEKCIJA rada u velikoj je ofenzivi. Posljednjih tjedana obilaze odvjetničke urede i gledaju je li se poštuje slovo zakona. Do zadnjeg zareza! Tko nema takvu banalnost poput naljepnice "Zabranjeno pušenje" morat će odriješiti kesu. Globe se i oni koji su zaboravili nabaviti protupožarni aparat, istaknuti i pečatirati kontroverzni Pravilnik o sprječavanju pranja novca ili, pak, ponuditi svojim strankama - knjigu žalbi! 

Blagajnik HOK-a zaboravio na studente?

U Zagrebu je "odstrijeljena" krupna lovina! Odvjetnik Marijan Hanžeković potvrdio nam je da su i njega posjetili. "Jest, bili su, kaznu sam platio", priznao je Hanžeković, koji zastupa niz velikih klijenata, poput Hrvatske radio televizije, a usto obnaša i dužnost blagajnika u Upravnom odboru Hrvatske odvjetničke komore. Nedavno je izabran za šefa Hrvatskog jedriličarskog saveza. Dok je šefovao HOK-om za vrijeme Tuđmana odvjetničke tarife skočile su u nebo...

Index doznaje kako su Hanžekovića oglobili za čak 250 tisuća kuna, i to ne zbog prozaičnosti poput naljepnica na zidu ili položenog ispita prve pomoći i zaštite na radu. Kod Hanžekovića je situacija bila kud i kamo ozbiljnija, jer su mu inspektori u uredu pronašli studente koji rade preko student servisa na tuđe iskaznice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured ima 107 ljudi..."

"To su studenti koji otvaraju poštu. Znate, moj ured ima 107 ljudi, a ja o tome nisam baš previše vodio računa. No, Zakon se mora poštivati i tu nikakvog spora nema", kaže nam odvjetnik Hanžeković.

Nije htio o kazni. Tvrdi da je puno manja od 250 tisuća kuna, ali koliko manja, nije htio otkriti.

Ofenziva Inspektorata na odvjetničke urede poduzeta je, pretpostavlja se, kako bi se utjerala koja kuna u devastiranu državnu blagajnu. Sad su više-manje svi obaviješteni što se događa pa je dosta odvjetnika na brzinu krenulo na polaganje tečaja zaštite na radu te u nabavu naljepnica i kutija prve pomoći. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara