Oglasili se iz Sberbanka: Poletaev ostaje na svojoj funkciji

Oglasili se iz Sberbanka: Poletaev ostaje na svojoj funkciji
Foto: Igor Soban/PIXSELL

IZ SBERBANKA Hrvatska su opovrgnuli informacije da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta tu rusku banku, poručujući da će on i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji, uz angažman na restrukturiranju Agrokora. 

"Gospodin Poletaev će i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji u Sberbank, uz angažman na restrukturiranju Agrokora, kao što je i planirano", navodi se u odgovoru Sberbanka Hrvatska na upit Hine o pisanju ruskog dnevnika Kommersant da Poletaev napušta Sberbank. 

Iz Sberbanka Hrvatska navode da su demanti poslali i nekim domaćim portalima koji su "objavili netočnu informaciju". 

Kommersant objavio da Poletaev napušta Sberbank

Utjecajni ruski dnevnik Kommersant ranije je objavio da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta Sberbank, nakon što je u najvećoj ruskoj banci proveo 20 godina, te prelazi u poslovni sustav oligarha Olega Deripaske.

Kommersant se u informaciji da bi Poletaev već početkom sljedeće godine mogao napustiti Sberbank pozvao na više izvora bliskih Sberbanku, a prema jednom od tih izvora Poletaev bi se odmah poslije Nove godine mogao naći u redovima Olega Deripaske. 

Prema ranije objavljenoj informaciji ruskog dnevnika, Sberbank, Poletaev i Deripaskini predstavnici odbili su komentirati informacije o Poletaevljevom prelasku iz Sberbanka k Deripaski.

Bivši prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka

Poletaev je hrvatskoj poslovnoj javnosti poznat kao bivši prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, koji je u lipnju ove godine prešao na poziciju savjetnika predsjednika Uprave s prioritetnim zadatkom nadziranja rješavanja situacije u Agrokoru.

Sberbank je najveći Agrokorov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a nakon postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave, uskoro bi mogao postati najveći dioničar s 39,2 posto udjela.

Poletaev je sredinom prošlog tjedna za Reuters izjavio da je Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je Poletaev prošli tjedan Reutersu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara