Organizatori najvećeg prosvjeda u povijesti Hrvatske uputili 4 zahtjeva političarima

Organizatori najvećeg prosvjeda u povijesti Hrvatske uputili 4 zahtjeva političarima

Foto: FaH

NA KRAJU današnjeg prosvjeda na kojem se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo 25.000 ljudi, organizatori su pročitali četiri zahtjeva političarima.

"Vjerujte obrazovnim radnicima -  stručnjacima i učiteljima – njihovom znanju, poštenju i predanosti reformi. Dajte im slobodu da posao dovrše do kraja, bez pritisaka, intervencija i cenzura! Pustite ih da rade svoj posao", kazala je Sanja Šprem predstavnica sindikata na kraju prosvjeda.

"Zahtijevamo od Sabora da jednoglasno donese zaključak o podršci ovoj reformi, ovom ekspertnom timu i ovom modelu. Obranite ovu reformu, obranite naše pravo na obrazovanje 21.stoljeća. Odbacite zaključke Odbora za obrazovanje! Priliku imate već u petak", kazao je Nikola Baketa, predstavnik Inicijative "Hrvatska može bolje".

"Obrazovanje je naša budućnost i zato od Sabora tražimo da donese rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu koja će obvezati ovu, ali  i sve sljedeće Vlade", kazao je Darko Šeperić, predstavnik sindikata.

"Od Vlade i resornog ministra zahtijevamo da poštuje volju građana i struke. Osigurajte novac i autonomiju za provedbu reforme.  Zaštitite obrazovanje od političkih i interesnih sabotaža ili odstupite",kazala je na kraju prosvjeda Eli Pijaca Plavšić, predstavnica Inicijative Hrvatska može bolje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara