Ogrestin "Tu" pobjednik Međunarodnoga filmskog festivala u Milanu

FILM "TU" Zrinka Ogreste, u produkciji Interfilma i HRT-a, pobjednik je Međunarodnog filmskog festivala u Milanu, koji je sinoć završen svečanom dodjelom nagrada u središnjoj milanskoj kulturnoj instituciji Piccolo Teatro di Milano, izvijestio je danas Interfilmpress.

U konkurenciji izabranih filmova sa središnjih svjetskih filmskih festivala, poput izraelsko-palestinskog filma "Atash", nagrađenog ove godine na festivalu u Cannesu ili poljske uspješnice "Success", međunarodni je žiri jednoglasno izabrao Ogrestin film za pobjednika ovogodišnjeg festivala ex equo s francuskim filmom "In the batlefield" redateljice Danielle Arbid, također uspješno predstavljene u Cannesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz festivalsku statuu redatelju je uručen i novčani iznos nagrade. Ovogodišnje izdanje milanskog festivala, jednoga od središnjih talijanskih kulturnih događaja, posjetilo je više od pedeset tisuća gledatelja.

Projekcija Ogrestina filma, dočekanog s osobitom pozornošću nakon nedavno osvojenoga srebrnog "Kristalnog globusa" u Karlovym Varyma, ispunila je veliku dvoranu Piccolo Teatra do posljednjeg mjesta, a film je nagrađen burnim aplauzom.

To je treći međunarodni festival s kojega se film "TU" vraća ovjenčan priznanjima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara