Oko 5 tisuća vjerovnika glasat će za Agrokorovu nagodbu u Ciboni, i to mobitelom

Oko 5 tisuća vjerovnika glasat će za Agrokorovu nagodbu u Ciboni, i to mobitelom

TRGOVAČKI SUD zakazao je za 4. srpnja ove godine glasanje o nagodbi za Agrokor u osam sati. Zbog velikog broja vjerovnika, o nagodbi će se glasati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, odnosno u dvorani Cibona, a koja je rezervirana za najmanje tri dana.

"Način glasovanja je, zbog ekonomičnosti i svrsishodnosti postupanja, u uvjetima s preko 5.500 vjerovnika s preko 12.000 tražbina, određen na najprikladniji način za tu svrhu, u cilju što točnijeg i bržeg odlučivanja o predmetu ročišta", stoji u obavijesti suda.

Ako se ročište ne dovrši dana 4. srpnja 2018. godine, ili se iz bilo kojeg razloga ne održi toga dana ili bude odgođeno, odmah se određuje nastavak ročišta za sljedeći dan - 5. srpnja 2018. godine u isto vrijeme. Sud je predvidio da glasanje traje tri dana pa je ostavljena mogućnost da se glasa i 6. srpnja 2018. godine također s početkom u osam sati.

"Zbog velikog broja vjerovnika i tražbina, glasovanje se na ročištu neće vršiti dizanjem ruke ili prozivanjem, već putem za tu svrhu oformljene mobilne aplikacije naziva "m2voting" dostupne na Google play i Apple store", stoji u odluci suda.

Naime, prilikom postupka legitimacije, vjerovnici će preuzeti pristupni kod (korisničko ime i lozinku) putem kojeg će se prijaviti u aplikaciju i pristupiti glasovanju na ročištu za sklapanje nagodbe. Ako pojedini vjerovnici nisu u mogućnosti koristiti mobilne uređaje i aplikaciju za glasovanje na ročištu za sklapanje nagodbe, glasovanje će moći izvršiti na za to označenim mjestima na kojima će vjerovnicima biti pružena adekvatna tehnička podrška.

Nagodba PDF Cibona by Anonymous VeuOOhrw4b on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara