Olakšanje u SDP-u: Nema Uskoka u aferi Daimler!

Olakšanje u SDP-u: Nema Uskoka u aferi Daimler!

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

RANKO OSTOJIĆ na popodnevnom druženju s novinarima komentirao je u splitskom hotelu Park uhićenje čelnih ljudi IM Metala. Moglo bi se reći da su SDP-ovci policijsko priopćenje primili sa olakšanjem. Kako oni vide stvar, dužnosnika u cijeloj priči više nema, jer je o najnovijem razvoju slučaja javnost obavijestila policija, a ne Uskok.

Nerazumljivo priopćenje

"Drago mi je što je kriminalističko istraživanje napokon dovršeno u aferi Daimler, zbog čega su SDP-ovi dužnosnici Račanove Vlade bili izloženi javnom blaćenju i tvrdnjama da su primili mito. Iz priopćenja policije, koje sam pročitao više puta, ali mi nije sasvim razumljivo, mogu uočiti jednu stvar, a to je da policija daje priopćenje, a ne Uskok. To znači da je iz tog predmeta nestalo mito, znači nije više Uskok taj koji radi predmet. Znači, da nije bilo ni mita, niti priča koja je prezentirana godinu dana drži vodu. Izjednačavanje tipa svi su isti korišteno je godinu dana", kazao je Ostojić.  

Kad je već tome tako, zašto su onda uhićeni čelnici IM Metala uopće primili novac od Daimlera, ako im nije trebao za mićenje dužnosnika.

"Priča o mitu iz Amerike raspala se..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojednostavljeno, priča o mitu u Americi, raspala se. Ovi tipovi su to očito uzeli sebi slagavši da im treba za mićenje dužnosnika", zaključio je Ostojić.

Smatra da je vrlo bitan podatak da je Daimler vršio isplate u razdoblju od 2003. do 2007. godine. Ekskulpira li to SDP-ove dužnosnike koji su stavili potpise na ugovor sa IM Metalom?

Ostojić smatra da je ovim priča gotova i da Uskok ne radi (potajice) još uvijek na priči o mitu za dužnosnike Račanove Vlade. "Vjerojatno bi stavili da se obrada nastavlja", pokušao je proniknuti u sadržaj priopćenja kojeg potpisuje Krunoslav Borovec.

A Patria?

Ostojić se nada da će Državno odvjetništvo ovako agilno postupati i u slučaju nabavke oklopnih vozila finske Patrie, pošto je i ta inozemna istraga otkrila da je u igri bio mito za dužnosnike. Resor obrane vodio je tada ministar Branko Vukelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara