Oliver Stone snima biografski film o "iskompleksiranom" Georgeu W. Bushu

REDATELJ Oliver Stone ovih dana započinje snimanje biografskog filma o 43. američkom predsjedniku Georgeu Walkeru Bushu, radnog naslova "W".  Teza filma je da je George Walker iskompleksirani sin čiji problemi počinju kada on shvaća nikada neće izaći iz očeve sjene,  a pronalazi se u ulozi vođe naroda u ratu.

Centralno pitanje filma je - kako je moguće da je Bush od alkoholičara, propalice i narkofila napredovao da najmoćnije figure u svijetu, a u međuvremenu se opisuje i njegova romansa sa sadašnjom suprugom Laurom.

Kako je o scenariju doznala američka medijska kuća ABC News, film je prepun bushizama, Bushevih gafova koji tjeraju ljude na smijeh, a ujedno i zgražanje zbog toga što se osoba inteligencije uspjela popeti na vrh svjetske politike. Opisuju se i njegovi susreti s drugim političarima, pa tako i njegov bijes prema bivšem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu, koji je zatražio da međunarodna inspekcija ima više vremena za pronalazak nuklearnog oružja, prije nego SAD napadne.

Premijera pred izbore na jesen

Bush s trona silazi na jesen, a producenti će pogurati njegovu premijeru da se pogodi sa mjesecima uoči izbora. Oliveru Stoneu, nisu nimalo strani biografski filmovi, a o američkim predsjednicima snimio je već dva - i to "Nixon" i "JFK". Ulogu Busha će tumačiti James Brolin, poznat iz glavne uloge filma Nema zemlje za starce, a njegovu suprugu Lauru glumit će Elizabeth banks. Uloga Dicka Chaneya je još neizvjesna, a u Hollywoodu se neslužbeno šuška da bi mogla pripasti oskarovcu Robertu Duvallu.

A.B.
Foto: K.H./ Hollywood insider

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara