Olmert: Kampanja će se nastaviti do raspoređivanja međunarodnih snaga

IZRAELSKI premijer Ehud Olmert izjavio je u srijedu da će se vojna ofenziva protiv gerilaca Hezbolaha u južnom Libanonu nastaviti do raspoređivanja međunarodnih snaga.

U intervjuu, koji su prenijele britanske mreže BBC i Sky News, Olmert je rekao: "Kampanja se nastavlja", a njezino trajanje "uvelike ovisi o prirodi rezolucije UN-a" koja se priprema o Libanonu.

"Ako zaista, kako se mi nadamo, međunarodne snage budu sastavljene od borbenih jednica, bit ćemo u stanju prekinuti vatru kada one budu na terenu u južnom Libanonu", rekao je Olmert.

"Izrael ne želi okupirati libanonski teritorij. Ali ne želimo da libanonski teritorij služi kao baza za agresiju i stalno nasilje protiv stanovništva na sjeveru Izraela", naglasio je.

On je naglasio da je smanjen broj raketnih napada na Izrael i da je to dokaz kolika je šteta nanesena Hezbolahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob izraelske vojske i Hezbolaha počeo je 12. srpnja nakon otmice dvojice izraelskih vojnika u pograničnom napadu gerilaca.

Olmert je danas rekao da oslobađanje dvojice vojnika mora biti bezuvjetno, signaliziravši da Izrael nije za razmenu zarobljenika.

Sirijske vođe, koji podržavaju Hezbolah, izraelski je premijer nazvao "nepromišljenim" i "nezrelim" zagovarateljima nasilja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara