OMIŠ: FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA - ZAVRŠNICA ŽENSKIH KLAPA

Na večeras održanoj završnici ženskih klapa 37. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2003. ženska klapa "Korjandul" iz Zagreba osvojila je zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, a prvu nagradu publike zlatni Omiški leut ženska klapa "Dišpet" iz Zagreba.

Druga nagrada žirija, srebrni štit, pripala je također klapi "Dišpet" iz Zagreba, a treća, brončani štit klapi "Kastav" iz Kastva. Srebrni Omiški leut, drugu nagradu publike, osvojila je klapa "Skradinke" iz Skradina, a brončani, treću nagradu publike, klapa "Fa Linđo" iz Dubrovnika. U završnici je nastupilo 12 klapa koje su se za to natjecanje izborile prema ocjenama žirija u dvjema izbornim večerima i svečanom koncertu kojim je 4. srpnja počeo ovogodišnji Festival. Sutra se održava završnica muških klapa na kojoj nastupa također 12 klapa odabranih prema istim propozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dvjema pozornicama - trgovima grada Omiša tijekom srpnja nastupile su 23 ženske i 25 muških klapa te 13 muških klapa do pet članova u Večeri izvornih napjeva, oko 1.300 pjevačica i pjevača iz cijele Hrvatske, koje su na 13 koncertnih večeri, natjecateljskih i revijalnih, izvele oko 200 naslova. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i supokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Omiša. Održana je i tradicionalna večer Kajkavskih popevki Dalmaciji koju je posjetio i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

(Hina) dstr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara