OMV odustao od kupnje MOL-a

AUSTRIJSKI OMV priopćio je danas da odustaje od namjere kupovine dionica mađarske naften kompanije MOL, no da će i dalje će tužbama pokušati promijeniti način korporativnog upravljanja u mađarskoj kompaniji.

"OMV povlači svoju namjeru objavljenu 25. rujna 2007. da dioničarima MOL-a ponudi 32.000 mađarskih forinti (136,2 eura) po dionici. Europska komisija signalizirala je da nije spremna prihvatiti obveze koje je OMV predložio. Kako bi njihovo preoblikovanje bilo neprihvatljivo za OMV, OMV je odlučio povući svoju ponudu za spajanje predanu Europskoj komisiji 31. siječnja 2008.", piše u priopćenju najveće srednjoeuropske kompanije koja opskrbljuje naftom i plinom. Zbog te se činjenice EK kod OMV-ovog kupovine dionica MOL-a  zabrinula da transfer ne dovede u pitanje poštenu tržišnu utakmicu u toj regiji.

"Držali smo se svojeg cilja dokle god je postojala razumna mogućnost da bi takva transakcija ispunila naše čvrsto definirane kriterije generiranja vrijednosti. S obzirom na signal da EK nije spreman prihvatiti naš prijedlog obveza koje smo spremni preuzeti kako bismo otklonili njegovu zabrinutost, upravni odbor OMV-a zaključio je da takvo spajanje ne bi ispunilo naše standarde", ističe OMV u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače,  i OMV i MOL javno su se zainteresirale za kupnju dionica hrvatske Ine.

C.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara