Onemogućen nadzor u visokoj školi "Ina Mirkovića"

POVJERENSTVO Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje i Ministarstva znanosti onemogućeno je dva puta (2. i 4. studenoga) u nadzoru Visoke škole za glazbenu umjetnost s pravom javnosti "Ina Mirkovića" u Lovranu u vezi s nastavkom studiranja 75 studenata te škole.

Povjerenstvo za nadzor trebalo je utvrditi jesu li uklonjeni nedostatci koji su lani utvrđeni pravnim i stručnim nadzorom, priopćilo je danas Ministarstvo. Kako se dodaje, Nacionalno će vijeće sljedeći tjedan sazvati hitnu sjednicu i odlučiti o daljnjim postupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članica Upravnog vijeća Visoke škole "Ina Mirkovića" Olivera Mirković odbacila je tvrdnje iz priopćenja, napomenuvši da su se članovi Povjerenstva "nedolično ponašali, o čemu je sastavljen zapisnik" i poslan brzojav Ministarstvu.

Kako se doznaje, predstavnici Visoke škole posjetili su danas Ministarstvo. "Ministarstvo će raditi na rješenju problema studenata koji su se našli u teškoj situaciji", izjavila je Danijela Grizelj, glasnogovornica Ministarstva, dodavši da će ipak konačnu odluku donijeti Nacionalno vijeće.

Savez studenata Hrvatske (SSH) priopćio je sredinom rujna kako 75 studenata Visoke škole ne mogu diplomirati jer Škola zahtijeva da uplate po 18 tisuća eura. Takvo je stanje posljedica različitih tumačenja obveza dekana Škole i Ministarstva, rečeno je tada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara