On-line kupovinom Generalturistovi aranžmani na Jadranu jeftiniji 10%

On-line kupovinom Generalturistovi aranžmani na Jadranu jeftiniji 10%

GENERALTURIST je pokrenuo nove Internet stranice putem kojih je, po prvi puta u Hrvatskoj, moguće obaviti on-line kupovinu putovanja. Korisnici će tako, u samo nekoliko minuta, moći provjeriti raspoloživost kapaciteta na određenoj destinaciji ili programu, dobiti kalkulaciju cijene, popusta i odabranih doplata, te platiti putovanje i dobiti putne dokumente, bez dolaska u poslovnicu ili telefonskog kontakta.

Nove Internet stranice, na staroj adresi www.generalturist.com , donose obnovljene sadržaje i cjelokupnu Generalturistovu ponudu, uz niz korisnih informacija o destinacijama i programima, te uz stalno vodstvo za korisnike.

Obnovljeni izgled stranica izrađen je po uzoru na vodeće svjetske on-line turističke agencije (www.expedia.com, www.travelocity.com ). U Hrvatskoj jedinstvene mogućnosti, poput on-line kupovine putovanja, omogućuje baza podataka naprednog softvera koji je od ove godine implementiran u cjelokupno Generalturistovo poslovanje. Kao rezultat svijesti o značaju informatičkih trendova i razvoju e-trgovine, Internet prodaja predviđena je kao jedna od ključnih aktivnosti u Generalturistovoj razvojnoj strategiji.

Za kupovinu putem Interneta Generalturist objavljuje sniženje svih cijena hotelskog smještaja iz kataloga Ljeto 04 za 10% na odmore u Hrvatskoj. Akcija započinje 05.07.2004. ·

Stranih turista 25% više, domaćih 10% manje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Receptivni odjel Generalturista (strani gosti u Hrvatskoj) trenutno bilježi 25% više dolazaka nego lani u isto doba. Očekivani rast za cijelu 2004. godinu je 20%, a najznačajnije je povećanje broja dolazaka s francuskog i prekomorskih tržišta.

Prodaja u Hrvatskoj, domaćim gostima, bilježi 10% slabije rezultate nego lani u isto doba. Negativan trend objašnjavamo slabijom kupovnom moći domaćih turista, naglašenim trendom rezervacija u posljednji trenutak (iščekivanje povoljnih last minute ponuda) i kanaliziranjem interesa putnika na EURO 2004. u Portugalu i Olimpijske igre u Ateni.

Od odmora na Jadranu, najveća je potražnja za destinacijama: Rab, Hvar, Dubrovnik, Vis, Rovinj, Brela i šibenski Solaris.

U Generalturistovim poslovnicama trenutno su najtraženiji ljetni odmori, europska putovanja (Irska, Portugal, Gardaland i Klasična Turska), no najveći rast prodaje- čak 67% više u odnosu na lani bilježe tečajevi stranih jezika. Interes je najveći za učenje engleskog jezika u Irskoj (Dublin) i Engleskoj (Oxford), a prve grupe kreću 03.07.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara