Opasne tinejdžerske igre na pruzi

Opasne tinejdžerske igre na pruzi
OSJEČKA policija već nekoliko dana pazi na pružne prijelaze u osječkim prigradskim naseljima Višnjevcu i Josipovcu kako bi spriječila opasnu ljetnu zabavu jedne grupe mladih, koji testiraju svoju hrabrost što dužim stajanjem na pruzi pred nadolazećom lokomotivom.

"Sada smo tu igru, u kojoj je pobjednik onaj tko se posljednji makne, makar privremeno zaustavili, no ovaj je problem samo ukazao koliko su mladi prepušteni sami sebi," kazao je pomoćnik načelnika Prve policijske postaje Osijek Krešo Tolj, koji pozdravlja ideju da osnovne i srednje škole, osobito sportske dvorane, budu otvorene do 22 sata i tijekom školskih praznika.

Dvadesetak maloljetnika u Višnjevcu i Josipovcu svoju opasnu igru počeli su nakon završetka školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na svu sreću, do sada se nije dogodila nesreća, no osim tih maloljetnika koji izazivaju sudbinu, pozornost treba skrenuti njihovim roditeljima ali i svima onima koji su zaduženi za brigu o mladima," upozorava Tolj.

Osječki psihijatar, prof. dr. Nikola Mandić o konkretnom slučaju tinejdžerske autodestrukcije kazao je kako je to očito primjer da su mladi izgubili mogućnost "u roditeljskom domu, ili u školi, društvu, za pronalaskom svoga identiteta", a to je, ističe, vrlo opasno.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Osječko-baranjske županije Ksenija Zbožil, na upit provodi li se u osnovnim i srednjim školama uputa ministra prosvjete Dragana Primorca da škole, posebno športske dvorane, budu otvorene do 22 sata, odgovorila je da su škole "dobile upute i dužne su provoditi tu odluku", no da nema informaciju provodi li se to ili ne.

Na telefonske upite, dežurno osoblje u osnovnim i srednjim školama uglavnom su odgovarali da oni o tome ne mogu davati informacije, a u jednoj osječkoj gimnaziji odgovor je bio decidiran: "U našoj školi se to ne provodi".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara