Opatija: Pronađena "nestala pedalina"

JEDNA muška i ženska osoba te dijete koji su jučer u 17,45 sati prijavljeni da su nestali na pedalini ispred Opatije, kako se doznaje u riječkoj Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, iznajmljenu pedalinu nisu vratili, nego su je ostavili na jednoj opatijskoj plaži te se vratili u objekt gdje ljetuju.

Jedan građanin u 00,15 sati dojavio je da se pedalina, za kojom se tragalo, nalazi neoštećena na plaži između opatijske Vile Ariston i plaže hotela Adriatic.

Naknadnom provjerom ustanovljeno je da osobe koje su iznajmile pedalinu nisu je vratile iznajmljivaču.

Riječka Lučka kapetanija traganje za nestalima počelo je jučer popodne, a bio je angažiran i zrakoplov tvrtke Krila Kvarnera. Preko Rijeka radio emitirana je pam-pam poruka, obavijest brodovima na pojačanu pozornost. Potraga za pedalinom bila je obustavljena u 21 sat zbog noći.

Nepoznat je identitet tročlane obitelji, jer prilikom iznajmljivanja pedaline tvrtka Playdarts nije uzela nikakve dokumente, izjavila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva pomorstva prometa i veza.

Samo je poznato, kako je dodala, da se radi o tročlanoj obitelji, muškarcu i ženi, u dobi od 30 do 40 godina, i djetetu od 10 godina, nepoznate nacionalnosti.

Pedalina s oznakom broj pet koja je jučer nestala s tročlanom obitelji ispred Opatije, nakon dojave građana riječkoj Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, pronađena je napuštena u 00,15 sati na jednoj opatijskoj plaži između Vile Ariston i hotela Admiral.

Središnjici je također dojavljeno da je jučer oko 19 sati na toj plaži viđeno troje osoba kako se iskrcavaju iz pedaline, što znači da se ljudima nije ništa dogodilo, izjavila je glasnogovornica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara