Općina Ravno "prodala" granični prijelaz - EU povukla tri milijuna kuna

Općina Ravno "prodala" granični prijelaz - EU povukla tri milijuna kuna

SUVREMENI granični prijelaz na Ivanici, kojim bi se uspostavila najkraća moguća prometna veza između Dubrovnika i Trebinja, na kraju se ipak neće graditi i to zato što je općina Ravno zemljište određeno za tu namjenu prodala , što je Europsku komisiju nagnalo da povuče već osiguranih 3 milijuna kuna, javlja Radio Sarajevo.

Informaciju o prodaji potvrdio je Slobodan Šaraba, zastupnik u Domu naroda Parlamenta BiH, koji je takvo što doznao kada je od Vijeća ministara BiH zatražio planove za dogradnju sadašnjeg prijelaza na bosanskohercegovačkoj strani, na kojoj se trenutno nalazi tek jedan kontejner.

Vlasnik zemljišta mogao bi zabraniti prolaz ili naplaćivati putarinu

Tada je doznao kako je općina Ravno, u čijem se sastavu nalazi i selo Ivanica, prodala zemljište za prijelaz za sada nepoznatom kupcu, pa Šaraba pretpostavlja da bi on mogao zabraniti prolaz ili bi ga mogao početi naplaćivati.

Takvo ponašanje hrvatske strane navelo je Europsku komisiju da izgradnja suvremenog prijelaza neće biti moguća, zbog čega je i povučeno tri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko projekt i krene u realizaciju odnosno ukoliko se na hrvatskoj strani granice ipak nekim čudom dogradi i osuvremeni prijelaz, BiH će svoj dio morati podići novcem iz svog budžeta.

Ivanica je jedna od poželjnijih turističkih destinacija

Zanimljivo je da zemljište u Ivanici spada u najpoželjnija područja za gradnju vikendica ili turističkih kapaciteta. Cijene zemljišta prilično se visoko penju, pojedini turoperatori selo promoviraju kao idealno ljetno odredište, pa je za pretpostaviti kako je riječ o namještenoj prodaji.

Ig.M. 
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara