Opet oštećen Zid boli - traga se za nepoznatim vandalima

Opet oštećen Zid boli - traga se za nepoznatim vandalima

U NEDJELJU između 20 i 20,30 sata, 30 metara sjeverno od glavnog ulaza u vojarnu "Vukovarskih branitelja", nepoznati počinitelji namjerno oštetili sedam redova Zida boli.

Policija je od sinoć počela danonoćno nadzirati Zid boli.

Oštećeno je sedam redova Zida boli, u dužini od oko dva metra, a pri tom je srušeno 35 opeka, od kojih se 8 razbilo. Policija intenzivno traga za počiniteljima, no za sada nije otkriveno tko stoji iza tog vandalskog čina, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

 

Iznad mjesta gdje su sinoć srušene cigle, na zidu zgrade SFOR-a,  nalazi se video kamera, koja, kao su izjavili pripadnici vojne policije, nije u funkciji.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, policija je sinoć razgovarala s zapovjednikom SFOR-a koji je izjavio da incindent nisu napravili pripadnici stabilizacijskih snaga.

Pozvala je sve građane i moguće očevice da se jave policiji i pomognu u rasvjetljavanju vandalskog čina. Kazala je da će na zahtjev policije građevinski inspektori danas provjeriti statiku Zida koji su 1993. počele graditi majke zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, kada je u vojarni bio UNPROFOR.

 ´Zid je građen spontano, a njegova statika je loša i zbog blizine vrlo prometne ceste´, kazala je. Zid boli s dviju strana okružuje vojarnu u kojoj su smještene međunarodne snage SFOR-a čijih su četvorica pijanih pripadnika 10. prosinca prvi put oštetili zid.

Drugi incident u nizu

Saraja je kazala da je policija od SFOR-a pismeno dobila potvrdu da su njihovi pripadnici prije dva tjedna oštetili zid. ´Dobili smo potvrdu, no ne znamo je li protiv počinitelja pokrenut ikakav postupak i jesu kažnjeni´, rekla je podsjetivši da pripadnici međunarodnih snaga u Hrvatskoj imaju imunitet od kaznenog progona. Kazala je da će i povodom najnovijeg slučaja zagrebačka policija razgovarati s predstavnicima SFOR-a.

Foto: Arhiva HTV-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara