Oporba u Saboru: Ili će Karamarko dati ostavku ili pokrećemo postupak njegova opoziva

Oporba u Saboru: Ili će Karamarko dati ostavku ili pokrećemo postupak njegova opoziva

Foto: Index, FAH

KLUB SDP-a zatražio je u srijedu u Saboru ostavku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, prozivajući ga da  je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

"Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obnašao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegova opoziva", rekao je Peđa Grbin (SDP), nakon stanke koju je zatražio u ime kluba.

Grbin je podsjetio da je Vlada na samom početku mandata ostala bez ministra branitelja Mije Crnoje. "Članovi Vlade kada dolaze iz HDZ-a uvijek imaju jednu te istu manu, a to je da im je privatni interes ispred javnog", ustvrdio je Grbin.

Upozorio je na ugovor tvrtke Karamarkove supruge Ane Šarić s Petrovićevom tvrtkom, upitavši kako je mala i nepoznata hrvatska firma, "sasvim slučajno povezana sa supružnicima Karamarko, usred velike ekonomske krize pronašla klijenta koji im je svakog mjeseca isplaćivao 20 tisuća kuna, koji im je osiguravao egzistenciju, da se u svakom trenu mogu voziti skupocjenim mercedesom".

Karamarku smeta istina

Karamarka je prozvao da mu nije smetalo što je tvrtka povezana s MOL-om ni onda kada je odlučivao o arbitraži oko INA-e "i što je čovjek koji plaća 20. 000 kuna angažiran od MOL-a da u Hrvatskoj provodi političke obavještajne aktivnosti".

"Karamarku je zasmetalo kad se u medijima počela pisati istina o njegovim poduhvatima, tada su novinari počeli dobivati otkaze, kad su političari počeli postavljati pitanje odgovornosti, tada su njihovi zdravstveni kartoni postali javno dostupni", rekao je Grbin.

Zaključio je kako "vuk mijenja dlaku, a ćud nikada" te kako je "potpuno svejedno je li na čelu Vlade Ivo Sanader ili Tomislav Karamarko, jer je način rada uvijek isti, da se privatni interes stavlja ispred javnog.

"Hrvatska nema Vladu"

"Ova je afera pokazala da Hrvatska trenutno nema vladu, nego skupinu pojedinaca koji se u interesu stranih lobista smucaju po Banskim dvorima. Hrvatska je postala talac osoba koje pronalaze 10. 000 hektara za strane investitore, talac osoba koje pokušavaju privatizirati HEP, Hrvatske šume, koje kontinuirano rade za svoj vlastiti džep, a ne brinu o interesima hrvatskih građana", ustvrdio je Grbin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara