Oporbeni čelnici o razgovoru sa Sanaderom

Čelnici parlamentarnih stranaka današnji su razgovor s premijerom Ivom Sanaderom o njegovoj europskoj turneji i hrvatskom približavanju Europskoj uniji ocijenili dobrodošlim i razgovorom s visokim stupnjem suglasnosti. L

Razgovarali smo o temi oko koje postoji najviši stupanj suglasnosti među različitim strankama, što nije slučaj s nekim unutarnjim političkim temama, rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Optimist je u pogledu sljedećeg hrvatskog koraka, uvjeren je da će Hrvatska od Europske komisije na proljeće dobiti pozitivno mišljenje o svojoj kandidaturi.

Duboko vjerujem da je ono što je prošla Vlada radila četiri godine osnova za pozitivno mišljenje, rekao je Račan.

Komentirajući spekulacije oko ulaska Hrvatske u Uniju, predsjednik SDP-a drži kako će odgovor na to pitanje ovisiti od onoga što će Hrvatska raditi, hoće li se razvijati kao demokratska zemlja.

Pozitvnim je ocijenio što je premijer otvorio razgovore s čelnicima Unije i NATO-a, što su otklonjene sumnje o primitku nove Vlade.

Svaka vlada koja predstavlja demokratsku Hrvatsku bit će dobro primljena u Uniji, tu se nisu dogodila neugodna iznenađenja i, tu se može reći da je Sanaderov posjet bio uspješan, kaže Račan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah da će nova Vlada biti primljena lošije je otklonjen, utoliko možemo govoriti o uspjehu, izjavio je predsjednik SDP-a.

I predsjednik HSP-a Anto Đapić ističe da među političkim strankama u Hrvatskoj postoji visok konsenzus oko ulaska u EU, da razlike postoje samo u nekim konkretnim slučajevima.

Taj je konsenzus, kaže, bio vidljiv i na današnjem sastanku na kojemu nije bilo velikih razlika, niti dramatičnosti.

Za razgovor s premijerom, predsjednik HSLS-a Ivan Čehok kaže da je bio iscrpan i dobrodošao, a poziciju Hrvatske spram EU dočarava vrlo slikovito.

Europa, kaže Čehok, razmišlja kao domaćin: dođi mi u goste, ali ne dok se s ukućanima ne dogovorim kako ću te primiti.

(Hina) um az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara