Oporbeni lider Venezuele pobjegao iz kućnog pritvora i stigao u Madrid

Oporbeni lider Venezuele pobjegao iz kućnog pritvora i stigao u Madrid

Foto: Hina/Index

Venezuelski oporbeni čelnik Antonio Ledezma, gradonačelnik Caracasa, stigao je danas u Madrid iz Bogote nakon što je pobjegao iz Venezuele gdje je bio u kućnom pritvoru od 2015.

Ledezmu (62) su po izlasku iz aviona dočekali supruga Mitzy Capriles, kćeri Mitzy i Antonietta te nekadašnji kolumbijski predsjednik Andres Pastrana.
 
"Venezuela nije na rubu ponora, ona je na dnu ponora, upravo tone", kazao je Ledezma novinarima koji su ga čekali u zračnoj luci Barajas.
 
Gradonačelnik Caracasa najavio je da će krenuti na svjetsku turneju te da želi utjeloviti "u egzilu nadu svih Venezuelaca u izlaz iz tog režima, te diktature", optužujući vladu predsjednika Nicolasa Madura da je "u dosluhu s krijumčarima droge".
 
Maduro se u petak navečer ironično osvrnuo na bijeg jednog od svojih glavnih oponenata. "Danas je pobjegao Antonio Ledezma. Otišao je pod zaštitom živjeti raskošnim životom u Španjolskoj, piti vino na Gran Viji. Neka tamo i ostane", izjavio je on u Caracasu.
 
Ledezma je uhićen u veljači 2015. i optužen za zavjeru protiv Madurove vlade.
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Venezuelu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Venezuela.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara