Opozvani ravnatelj ergele u Đakovu: riječ je o političkom revanšizmu

Nedavno opozvani ravnatelj Državne ergele lipicanaca u Đakovu Ivica Mandić izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji da je pozadina njegova opoziva isključivo politički revanšizam jer je, kako tvrdi, opozvan zato što nije htio sudjelovati u HDZovu pokušaju rušenja koalicijske vlasti u Đakovu u kojoj je osim SDPa, HSSa i HSLSa i HNS kojega je on član.

Mandić je kraj srpnja opozvan na prijedlog Upravnog vijeća Državne ergele lipicanaca, a u obrazloženju se navodi se da nije postupao po propisima i općim aktima ustanove.

Ustvrdivši da je žrtva političke ucjene, Mandić je danas rekao da mu je "HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Drmić početkom lipnja došao na razgovor i rekao mu da se HDZ-u, koji je u Đakovu u oporbi, nudi sadašnji SDP-ov gradonačelnik da prijeđe u nezavisne vijećnike, kako bi ostao na gradonačelničkoj dužnosti, ali da to HDZ-u ne odgovara, nego da bi HDZ htio njega za gradonačelnika.

"Ako to prihvatim, rečeno mi je tada, moje radno mjesto neće biti upitno, inače da ću loše proći. Nedvosmisleno sam odbio sudjelovanje u takvim igrama nakon čega su počeli i prvi pritisci na mene, pogotovo dolaskom novog Upravnog vijeća", tvrdi Mandić

Opozvan je, kako je rekao, nakon 27 godina rada na ergeli, a dva je desetljeća bio na vodećem mjestu te ustanove. Izjavio je kako ministrovo rješenje o svojem opozivu još nije zaprimio, ali tvrdi da je rješenje o imenovanju v.d. ravnatelja ergele već izdano te da je v.d. na dužnost stupio još u ponedjeljak. Izrazio je strah za budućnost ergele, ocijenivši da se konjogojska tradicija prepušta nekompetentnim ljudima, koji će nestručnim vodstvom ustanovu po političkoj podobnosti prodati "za kunu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će o svom slučaju obavijestiti i Svjetsku udrugu uzgajivača lipicanaca, čijeg je uzgojnog povjerenstva član.

Prozvani HDZ-ov zastupnik Ivan Drmić za Hinu je izjavio da Mandić "podmeće javnosti i laže o političkoj pozadini svojega slučaja" jer, tvrdi, tako želi skriti svoju nesposobnost i protuzakonitosti kojima je oštetio đakovačku ergelu.

Drmić tvrdi i da je Mandić osoba koja nikada i ni pod kojim uvjetima ne bi odbila mjesto đakovačkog gradonačelnika, a odbacio je tvrdnje da je HDZ u tom slučaju vršio pritiske.

(Hina) xsžup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara