opozvani RAVNATELJ OSJEČKOGA SC-a O Vladinoj ODLUCI

Nedavno smijenjeni ravnatelj osječkoga Studentskoga centra (SC) Franjo Halusek ustvrdio je danas kako je Vladina odluka o njegovu opozivu ´sumnjiva´, jer je donesena bez obrazloženja i pouke o pravnom lijeku a nije imenovan ni novi sanacijski upravitelj te ustanove.´

Na današnjoj konferenciji za novinare u osječkome sjedištu HSLS-a, čiji je član, Halusek je kazao kako nakon takve odluke, koja je donesena 6. veljače, u osječkome SC-u nema odgovorne osobe, registrirane u Trgovačkome sudu, koja bi bila ovlaštena potpisivati ugovore s dobavljačima i vjerovnicima.

Tvrdi da su u početku sanacije utvrđeni dugovi vjerovnicima od 43 milijuna kuna te da su namirenjem najvećeg dijela obveza stvoreni uvjeti za uspješan rad SC-a. Kaže kako sanacija nije gotova jer nije završena revizija koju je naručilo resorno ministarstvo niti završni račun za prošlu godinu koji, tvrdi Halusek, po preliminarnim podatcima, pokazuje da su troškovi poslovanja smanjeni za 20 posto.

Za svoj opoziv Halusek odgovornima smatra glavnu tajnicu Ministarstva znanosti i tehnologije Stanislavu Rogić koja je, kako tvrdi, imala vodeću ulogu u manipuliranju ministra Gvozdena Flege te destruktivno djelovanje Sindikata zaposlenika SC-a i nekih, kako je rekao, ´interesnih skupina´.

Rekao je kako je u sanaciju uloženo 57 milijuna kuna novca poreznih obveznika, da se radilo javno i bez ´zakulisnih igara´ te da na izvješća Vladi nije dobivao negativne odgovore niti je bio upozoravan ´na sanacijske nepravilnosti´.

Predsjednik osječkoga HSLS-a Zdenko Šimunović ocijenio je kako ´Vladina fantomska odluka pokazuje da pravna država u tome slučaju nije funkcionirala´ te da se Vlada poigrava sa studentima, zaposlenicima SC-a i njihovim obiteljima.

Županijski povjerenik HSLS-a Branko Lacković kazao je da je Halusek opozvan prije nalaza revizije, koja je trebala pokazati je li bilo elemenata za njegov opoziv. Dodao je kako iz toga slučaja ´očito da Vlada ne poštuje hrvatske pravne propise´ te da je ´krajnje vrijeme da Vlada podnese ostavku i da se raspišu prijevremeni izbori´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara