Oproštaj od HSP-a: Đapić otišao s ustaškim pozdravom

Tekst: Z.J.
Foto: Marko Miščević (Cropix)

"NEĆU SE kandidirati za predsjednika HSP-a, jer smatram da je vrijeme za nove ljude", poručio je s govornice predsjednik HSP-a Anto Đapić i izazvao gromoglasni pljesak stranačkih kolega da bi svoje obraćanje nazočnima na izvještajnoj konvenciji HSP-a završio ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Đapić je tako pred 744 "pravaša" obećao da će podijeliti svoje znanje i iskustvo s nasljednikom "ako ga budu trebali". Za posljednjih 60 dana svog predsjedničkog mandata Đapić je najavio da će upravljati čvrsto i odgovorno. 

Protivnike nazvao "burom u čaši vode"

U osvrtu na pokušaj bivših i suspendiranih članova stranke  da ga smjene, Đapić je rekao da se radi o "buri u čaši vode", te da je "nedopustivo je da neki bez realne snage u stranci svoje pozicije nastoje osigurati preko medija, nanoseći štetu HSP-u", prenosi Novi list. Posebno se osvrnuo na Ružu Tomašić za koju je rekao da je "treći put dozvolila da bude manipulirana od ljudi treće lige", te da Tomašić zasigurno neće dobiti potporu matične dubrovačko-neretvanske organizacije da se kandidira za predsjednicu.

Đapić je oba zasad poznata kandidata, Danijela Srba i Tomislava Vlajnića nazvao "kvalitetnim izborom", ali se nije želio opredijeliti za jednoga od njih dvojice. Đapić je najavio da će HSP do kraja rujna odlučiti o kandidatu za predsjednika države iz HSP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara