Optužene 44 osobe za atentat na Đinđića

SPECIJALNO tužiteljstvo podnijelo je optužnicu za organiziranje ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića protiv bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, Milorada Lukovića Legije i još 43 osobe, priopćilo je u četvrtak Državno odvjetništvo Srbije.

U priopćenju se navodi da je 18 osoba optuženo za udruživanje radi neprijateljske djelatnosti, dok je 15 osoba neposredno optuženo za ubojstvo premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, te terorizam. Također, neki od optuženih će odgovarati za više kaznenih djela, pa će tako 39 osoba, kaže se u priopćenju, odgovarati za djelo zločinačkog udruživanja, a njih 14 za tri otmice i druga kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rade Bulatović, bivši savjetnik za sigurnost bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice, oslobođen je kaznene odgovornosti na osnovu - kako se u priopćenju navodi - "odgovarajućih zakonskih razloga", dok je u slučaju haškog optuženika Vojislava Šešelja (nedavno ispitanoga u Scheveningenu od domaćih istražitelja), postupak razdvojen.

Državno odvjetništvo Srbije predmet je proslijedilo Posebnom odjelu Okružnog suda u Beogradu, te predložilo da se "jednom broju okrivljenih sudi u odsutnosti", kaže se u priopćenju.

Osim prvoosumnjičenoga za ubojstvo premijera Đinđića Milorada Lukovića (Ulemeka) Legije, još je 16 osumnjičenih iz kaznene prijave u bijegu. Osim Lukovićevog u priopćenju se ne navodi nijedno drugo ime.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara