ORaH: Nacionalni plan oporavka treba napraviti što prije

ORaH: Nacionalni plan oporavka treba napraviti što prije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

STRANKA ORaH je ustvrdila da bi vlada trebala iskoristiti ljetnu saborsku stanku za što hitniju izradu Nacionalnog plana oporavka, ako Hrvatska želi uspješno iskoristiti sredstva iz Fonda za oporavak Europske unije i pomoć gospodarstvu.

Nacrt plana, sa što je moguće više zelenih politika, morao bi biti već na prvoj sjednici sabora nakon stanke ako se želi osigurati što brže korištenje sredstava i spriječiti daljnje urušavanje gospodarstva uzrokovano covid-19 krizom, smatraju zeleni.

Ističu da plan oporavka mora biti usklađen s ciljevima zelene i digitalne tranzicije EU te da će sve članice Europske zelene stranke, uključujući ORaH, raditi na izradi zelenih projekata i razmjenjivati iskustva kako bi se ovaj mehanizam iskoristio na najbolji mogući način.

"Grupacija zelenih u Europskom parlamentu učinit će sve da se tijekom predstojećih pregovora o Višegodišnjem financijskom okviru (Multiannual Financial Framework) u konačno rješenje ugradi što je moguće više zelenih politika", priopćio je ORaH, navodeći da su njihovi glavni prioriteti pritom borba za zelenu budućnost i vladavinu prava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara