ORaH prosvjedovao pred MZOS-om: Šustar mora odmah dati neopozivu ostavku

ORaH prosvjedovao pred MZOS-om: Šustar mora odmah dati neopozivu ostavku

Foto: ORaH

ODRŽIVI razvoj Hrvatske ORaH jučer je održao mirni prosvjed "Potrubi za reformu obrazovanja" ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu. Priopćenje koje je stranka odaslala medijima povodom prosvjeda u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Ovim prosvjedom ORaH je želio naglasiti kako ministar Predrag Šustar mora odmah dati neopozivu ostavku i to iz više razloga.

Prvi razlog je što ministarstvo nije u roku raspisalo natječaj za dodjelu sredstava za Stipendiranje učenika i studenata – deficitarnih zanimanja, te posebnih ciljnih skupina, gdje prije svega mislimo na romsku nacionalnu manjinu. Visina tog fonda za stipendiranje iznosio je  4.000.000 kn.

Drugi problem jest održavanje Europskih igara mladih u Zagrebu i Rijeci. Sada je evidentno kako sportaši neće biti smješteni u novom Studentskom domu u Rijeci što stvara nove dodatne troškove za organizatora. Isto tako nisu osigurana niti sredstva za nastup hrvatskih sportaša na igrama.

Dosta je korupcije i malverzacija

I treći, ali ne i zadnji razlog je dugoročno najvažniji projekt, a to je Kurikularna reforme koji je od iznimne važnost za Hrvatsku, a postupcima ministra Šustara doveden je do apsurda. Stručni tim koji je radio na reformi tražio je razrješenje, a ministar Šustar dodatno je stvorio probleme jer nije osigurao sredstva za rad povjerenstva, te je pored toga i politiku uključio u rad ekspertne skupine.

ORaH-u je dosta korupcije i malverzacija, koje se ovaj put očituju i u potpunom nepoštivanju stipendista, odnosno neisplaćivanju državne stipendije za slabiji socio-ekonomski status.

ORaH je mišljenja kao zbog svega navedenog ministar Šustar treba odmah dati neopozivu ostavku", zaključuje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara