ORaH stao uz tete iz vrtića: Umjesto strukturnim problemima Bandić se bavi fontanama

ORaH stao uz tete iz vrtića: Umjesto strukturnim problemima Bandić se bavi fontanama

Foto: Index

ZAGREBAČKA organizacija ORaH-a podupire prosvjed odgajateljica dječjih vrtića Grada Zagreba, prozivajući gradonačelnika i gradsku upravu kao odgovorne za loše stanje u vrtićima zbog čega, kao i zato što nisu napravili iskorak u smjeru razvoja Zagreba kao modernog grada, ne zaslužuju povjerenje građana na idućim izborima.

Potpredsjednik zagrebačkog ORaH-a Darko Stošić priopćio je u petak kako u njegovoj stranci drže da je nepostojanje jedinstvene rang liste za upis djece u vrtiće, nemogućnost upisa djece tijekom cijele godine te nepostojanje jače vizije, plana razvoja i mreže dječjih vrtića dovelo do lošeg stanja u vrtićima, kao jednoj od najvažnijih institucija za građanke i građane Zagreba.

"Ovo samo oslikava stihijski pristup, sadašnjeg gradonačelnika i Gradske uprave, razvoju Grada Zagreba gdje je važnije i lakše urediti 'fasadu', nego rješavati temeljne strukturne probleme grada. Najbolji primjer toga su fontane. Smatramo kako gradonačelnik i Gradska uprava, koji nisu odgovorili na izazove novog doba, nisu napravili iskorak u smjeru razvoja modernog grada po mjeri čovjeka, moraju otići te da ne zaslužuju još jedno povjerenje građana", navodi Stošić.

U organizaciji Sindikata obrazovanja, medije i kulture u četvrtak je na središnjem zagrebačkom trgu održan prosvjed za dostojanstvo struke i bolje uvjete rada u dječjim vrtićima, pod sloganom "Daj 5 za DPS (Državni pedagoški standard)".

Sindikat traži neodgodivu primjenu DPS-a i da se broj djece u grupama dovede u zakonske okvire. Također traži da se hitno donese plan i razvoj mreže dječjih vrtića grada Zagreba te bržu izgradnju i otvaranje novih smještajnih kapaciteta i vraćanje uvjeta i načina dodjela stimulacije koji su bili na snazi do 31. prosinca 2015. voditeljima posebnih i kraćih programa.

Zahtijeva i povlačenje odredbe o plaćanju prehrane radnika te povećanje financijskih sredstava za kupnju igračaka i potrošnog materijala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara