ORAŠJE: PROIZVOĐAČI DUHANA NAJAVILI BLOKADU GRANIČNOG PRIJELAZA

Proizvođači duhana u Posavskoj županiji i dijelu Brčko Distrikta BiH, koji je kooperanstkim ugovorima vezan s oraškim mješovitim poduzećem za otkup i preradu duhana Bosanac iz Orašja, u ponedjeljak su najavili blokadu oraškog graničnog prijelaza.

Blokada će trajati od 11.00 do 13.00 sati. Proizvođači duhana nezadovoljni su tretmanom federalnih vlasti prema njima. Premije za prošlu godinu nisu isplaćene u punom iznosu, nedostaje iznos od jedne trećine ukupne naknade. Ni ove godine naknade za premijeu nisu isplaćene, a kako se doznaje u poduzeću Bosanac premije za iduću godinu nisu ni planirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastojanjima proizvođača duhana da naplate premije potporu je dao predsjednik Vlade Posavske županije Ivo Vincetić, koji je na lokalnom oraškom radiju kazao kako će proizvodnja duhana biti smanjena ne budu li se isplatile premije. Vincetić je zamjerio ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH na nerazumijevanju potreba poljoprivrednih proizvođača.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara