Orepić: Treći maj treba prepustiti tržištu

Orepić: Treći maj treba prepustiti tržištu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIČKI kandidat stranke Nova politika Vlaho Orepić izjavio je kako je važno ostvariti poštene izbore i napustiti politički koncept koji se zasniva na sukobu identiteta i svjetonazora, jer je budućnost Hrvatske isključivo u funkcionalnom zajedništvu.

Orepić je tijekom druženja s građanima u Rijeci rekao da je težišna aktivnost Nove politike i težišna tema njegove kandidature ostvariti u Hrvatskoj poštene izbore. "Trebamo krenuti redom, prebrojiti se, utvrditi konkretan broj stanovnika i vjerodostojne popise birača te s time izaći na izbore, kako bismo dobili legalne i legitimne predstavnike naroda", kazao je.

"Ponajprije moramo napustiti politički koncept koji se zasniva na sukobu identiteta i svjetonazora. Budućnost Hrvatske je isključivo u funkcionalnom zajedništvu svih nas koji živimo u Hrvatskoj. To je strateški pristup Nove politike i zato se tako i nazivamo", naglasio je.

Govoreći o mirovinskom sustavu kazao je kako u Hrvatskoj više od polovice mirovina nije zarađeno. "Hrvatske vlade su do sada bile nepoštene prema umirovljenicima jer iz mirovinskih fondova dijele mirovine i onima koji ih nisu zaradili. Imamo određene skupine društva koje treba stimulirati i kojima treba zahvaliti, kao što su branitelji, no skrb o toj populaciji i grupama ljudi koje su to zaslužile ne smije ići iz mirovinskih fondova. Država se za takve skupine treba pobrinuti iz drugih stavki proračuna", smatra Orepić.

Kaže da 3. maj treba prepustiti tržištu

Ocijenio je i kako je brodogradilište 3. maj ogledni primjerak funkcioniranja HDZ-ovih vlada te da u takvom političkom ambijentu ne može zaživjeti tržišno gospodarstvo kakvo želimo.

"Moramo se osloboditi državnog utjecaja na poslovni svijet i tržište, a to ćemo napraviti kad prepustimo takva poduzeća, kao što je i 3. maj, isključivo tržišnim odnosima", zaključio je Orepić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara