Orešković sutra Saboru predstavlja svoj "Tim`s team"

Orešković sutra Saboru predstavlja svoj "Tim`s team"

Foto: FAH

MANDATAR Tihomir Orešković predstavit će u petak Hrvatskom saboru svoju Vladu, njezin program i zatražiti povjerenje, Sabor će osim toga izabrati svoje potpredsjednike te 30-tak radnih tijela.

 Vlada koju će predstaviti Orešković imat će dva potpredsjednika - Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most).

 Za minsitra financija odabran je Zdravko Marić, ministra vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, unutarnjih poslova Vlaho Orebić.

 Ministar gospodarstva trebao bi biti Tomislav Panenić, obrane Josip Buljević, pravosuđa Ante Šprlje, a uprave Dubravka Jurlina Alibegović.

 Ministarstvo poduzetništva trebao bi voditi Darko Horvat, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

 Oleg Butković predložen je za minsitra pomorstva, Davor Romić poljoprivrede, Antun Kliman za ministra Turizma, dok bi zaštitu okoliša trebao voditi Slaven Dobrović.

Na čelu ministarstva graditeljstva trebao bi biti Lovro Kuščević, zdravlja Dario Nakić, znanosti i obrazovanja Predrag Šustar.

Tomislav Tolušić trebao bi voditi ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zlatko Hasanbegović kulturu, a Mijo Crnoja ministarstvo branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandatar Orešković uvjeren je da će njegova vlada stvoriti dobre rezultate.

 „Vlada je dobra kombinacija ljudi iz privatnog i javnog sektora,s veučilišta i to će, uvjeren sam, dati dobre rezultate“, izjavio je Orešković u četvrtak navečer.

 Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner potvrdio je da je sve spremno za saborsku sjednicu u petak.

 Najavio je da će se raditi po dnevnom redu, dakle, prvo će se obaviti saborski poslovi, a potom će mandatar predstaviti Vladu te će uslijediti rasrava o njoj.

 Reiner je istaknuo kako se nada da će rasprava biti konstruktivna te da ju oporba neće odugovlačiti do kasno u noć.

 Nema nikakvog razloga za otezanje, poručio je Reiner koji je potpunim besmislicama nazvao teorije da se Vlada mora potvrditi do ponoći, i da bi u suprotnom predsjednica države morala mandataru dati još 30 dana.

 Sjednica Hrvatkog sabora počinje u 9,30 sati.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara