Osam godina zatvora za silovanje 16-godišnje kćeri

ŽUPANIJSKI sud u Zadru "odrezao" je kaznu od osam godina zatvora 37-godišnjem D.D. zbog višekratnog silovanja i bludničenja te rodoskvrnuća nad njegovom 16-godišnjom kćeri.

Otac je kćerku zlostavljao od sredine rujna 2007. godine do 20. lipnja 2008. godine. Prvi napad na djevojku bio je silovanje prstom, nakon čega si je nesretna 16-godišnjakinja prerezala žile na lijevoj ruci. Koristio je svaku priliku za silovanje, a to je najčešće činio kada bi njegova supruga i mlađa djeca otišli iz kuće.

U istrazi priznao krivnju, a na suđenju to opovrgavao

Otac je prekinuo svaki kontakt sa kćerkom kada mu je ona priopćila da ima dečka. D.D. je svoja nedjela priznao u istražnom postupku, dok je tijekom cijelog suđenja poricao da je činio kaznena djela koju su mu se stavljala na teret, ali iskazi žrtve, njezine majke i mlađe sestre te mišljenje psihijatrijske vještakinje bile su jače od njegova negiranja.

Sudac Boris Radman izrekao mu je jedinstvenu kaznu od osam godina u koju je uračunata sedmogodišnja kazna za silovanje i godinu i osam mjeseci za rodoskvrnuće. Do pravomoćnosti ove presude D.D. će se nalaziti u pritvoru, a u kaznu mu se uračunava i osam i pol mjeseci koje je tijekom procesa proveo "pod ključem". 

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara