Osijek: HSLS pokreće postupak opoziva Đapića i Glavaša

Osijek: HSLS pokreće postupak opoziva Đapića i Glavaša

KLUB vijećnika HSLS-a u osječkome Gradskom vijeću izvijestio je danas da će nakon događaja na jučerašnoj sjednici toga tijela pokrenuti postupak opoziva gradonačelnika Ante Đapića i predsjednika Vijeća Branimira Glavaša.

Tijekom jučerašnje rasprave o postavljanju spomenika Anti Starčeviću na istoimenome glavnom osječkom trgu Đapić je, revoltiran upitom HSLS-ova vijećnika Vladimira Bučevića znači li to da će HSP financirati postavljanje spomenika, poručio vijećniku neka "ide u vražju mater".

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HSLS-ova Kluba vijećnika Zlatko Benašić ocijenio je Đapićevu reakciju "krajnje neprimjerenom, netaktičnom i neciviliziranom", a ponašanje Branimira Glavaša, koji je onemogućavao raspravu oporbenim vijećnicima, nazvao je "krajnje destruktivnim".

"To samo pokazuje da je normalan demokratski dijalog u Gradskome vijeću gotovo nemoguć i upravo zato oporbeni vijećnici jučer su napustili sjednicu", rekao je Benašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdivši kako je u svojem izlaganju "praktično ponovio ono što je rekao Đapić, što je izazvalo njegov neprimjereni bijes", vijećnik Bučević je rekao da takav način vođenja sjednice, pristup gradonačelnika sjednici i odnos prema vijećnicima, koji ne dopušta normalnu raspravu, HSLS-u ne ostavlja druga rješenja nego pokrenuti postupak razrješnja predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika.

Najavio je da će prijedlog o pokretanju opoziva biti pripremljen ovih dana. Dodao je da se rasprava o tome treba održati najkasnije početkom rujna, a očekuje se da će HSLS-ovi prijedlozi dobiti većinu glasova.

Komentirajući jučerašnje Glavaševe izjave o navodnim "kriminalnim radnjama bivše gradske vlasti", Bučević je podsjetio da Glavaš od godine 1993. "prijeti nekim kriminalnim radnjama i istragama" te da "njegove objede više nitko ne uzima ozbiljno".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara