Osijek: Ibriks najavio žalbu na sudsku odluku kojom je Čičak oslobođen optužbe za klevetu

Predsjednik osječkobaranjskog ogranka Hrvatske seljačke stranke i direktor našičkog "Ribnjaka" Zvonko Ibriks najavio je danas da će se žaliti Županijskom sudu u Osijeku protiv presude osječkog Općinskog suda kojom je Ivan Zvonimir Čičak jučer oslobođen optužbe da je uvrijedio, odnosno oklevetao Ibriksa.

Ibriks je tužio Čička za kršenje predizborne šutnje tekstom objavljenim u "Jutarnjem listu" 17. siječnja ove godine, dan uoči prijevremenih županijskih izbora, smatrajući da je Čičkov tekst bio usmjeren na to da ga se diskreditira na tim izborima na kojima je bio nositelj HSS-ove liste, te da je i utjecao na izborne rezultate.

No Općinski je sud prihvatio Čičkovu obranu u kojoj je on kazao da je tekst trebao biti objavljen u petak, ali da je stjecajem okolnosti objavljen u subotu kada je bio dan predizborne šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom je tekstu Čičak ustvrdio da se HSS-u na prijevremenim izborima za Županijsku skupštinu ne predviđa prelazak izbornog praga jer listu predvodi Zvonko Ibriks, iza kojega se vuku tragovi siledžijskog ponašanja i koji je bejzbol palicom tukao radnike u našičkome Ribnjaku.

Na jučerašnjem ročištu sudac Darko Krušlin među ostalim je izvršio uvid u sudski spis pravomoćno završen pred našičkim Općinskim sudom prema kojemu je Ibriks osuđen na tri mjeseca zatvora, a uvjetno na godinu dana zbog nanošenja teških ozljeda bivšem zaposleniku.

(Hina) xvs yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara