Osijek- izložba "Nova hrvatska skulptura"

U sklopu 4. "Osječkog ljeta kulture" u Galeriji "Kazamat" osječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), večeras je otvorena izložba "Nova hrvatska skulptura".

Na izložbi se svojim ostvarenjima predstavilo sedmero umjetnika mlađe generacije, rođenih uglavnom 70-tih godina prošlog stoljeća i to Ivan Fijolić, Ivana Franke, Alem Korkut, Kristijan Kožul, Siniša Majkus, Viktor Popović i Silvio Vujčić.

Autor izložbe Zvonko Maković ocijenio je kako je posljednjih godina u Hrvatskoj stasala generacija mladih umjetnika, koji su unijeli cijeli niz inovacija i koji su, napustivši tradicionalnu obradu mase, počeli razmišljati o skulpturi kao konceptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je ovo prvi put da se ove umjetnike predstavlja zajedno i to isključivo kao kipare, budući da su djelovali i na drugim područjima, poput grafike, instalacija ili video-radova.

Maković je ocijenio kako je riječ kreativnoj i perspektivnoj generaciji umjetnika koja je sudjelovala na svim značajnijim skupnim izložbama i osvojila brojne prestižne nagrade, ističući kako je veći dio predstavljenih skulptura posuđen iz privatne zbirke "Filip Trade", dok je ostatak djela u vlasništvu autora.

(Hina)xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara