Osijek: Kod uhićenog osumnjičenika za dvostruko ubojstvo pronađene ručne bombe i Kalašnjikov

KOD jutros uhićenog osumnjičenika za sinoćnje dvostruko ubojstvo i teško ranjavanje jedne osobe u Petrijevcima, u automobilu su pronađene dvije ručne bombe i 200 komada streljiva, a u kući u Čepinu, gdje je uhićen, automatska puška "kalašnjikov" i tri ručne bombe, izvijestio je na konferenciji za novinare Vlado Tuličić, načelnik PU osječkobaranjske.

Nakon što je sinoć oko 20,30 sati "kalašnjikovim" ubio Zdenka Čordaša (45) i Jasnu M. (38) iz Tenje, a teško ranio Čordaševu suprugu Mariju (41), osumnjičenik je pobjegao automobilom. Potjera za njim trajala je cijelu noć, a pronađen je u jednoj kući u Čepinu, nakon dojave vlasnika te kuće. Automobil je pronađen četiri do pet kilometara od Petrijevaca prema Čepinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uhićeni osumnjičenik bio je pripadnik Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a oružje je držao protuzakonito, kazao je Tuličić. Nad njim se još provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti proslijeđen istražnom sucu u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Neslužbeno se doznaje da je uhićeni osumnjičenik suprug ubijene Jasne M., koja ga je prije nekoliko dana ostavila te je iz Tenje otišla bratiću u Petrijevce, gdje se i dogodio zločin.

Teško ranjena Marija Čordaš noćas je operirana na Traumatološkom odjelu Kliničke bolnice Osijek i sada se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Po riječima voditelja toga odjela dr. Josipa Ivića, izvan je životne opasnosti. Operirane su joj lijeva natkoljenica i lijeva potkoljenica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara