Osijek: Krv darovalo više od 6000 građana

U akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koje je tijekom prošle godine organiziralo osječko Gradsko društvo Crvenog križa, uključila su se 6193 građana, a njih 1182 po prvi su put dobrovoljno dala krv.

Prema podatcima osječkog Crvenog križa, broj građana koji se uključio u te akcije manji je nego 2003. godine, kada je ukupno registrirano 6512 dobrovoljnih darivatelja krvi, ali napominju i da su prošle godine potrebe na osječkom području bile manje.

Broj davatelja, koji krv daju po prvi put, iz godine u godinu raste, pa je od 224 u 2001. došao na 1182 darivatelja u prošloj godini, a 19,10 posto svih prikupljenih doza krvi darovale su osobe koje su po prvi put dale krv. Najvećim dijelom riječ je o osobama mlađe životne dobi, srednjoškolcima i studentima, što u Crvenom križu objašnjavaju animiranjem mladih za dobrovoljno darivanje krvi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno se od 2001. godine u te akcije uključilo više od 24.000 Osječana, a, kako ističu u Gradskom društvu Crvenog križa, pokazatelj je organiziranosti tih akcija i podatak da od 2002. nije upućen niti jedan javni apel za darivanjem krvi, što znači da je osječka Klinička bolnica stalno bila opskrbljena dovoljnim zalihama.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara