Osijek: mole se građani da smanje potrošnju plina

Za sada nema problema u ispuruci plina za 27.000 osječkih potrošača plina u domaćinstvima, ali u Distribucijskom području HEP plina d.o.o. Osijek mole građane da smanje potrošnju kako ne bi došlo do problema jer dobavljač INA plin ima problema s isporukom.

Prema riječima Zlatka Tonkovića, rukovoditelja Pogonskog ureda Osijek HEP d.o.o. to distributivno područje pokriva tri županije - Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku, te opskrbljuje plinom oko 58.000 domaćinstava. Trenutno su problemi u Požegi i zbog dobavljača, ali i problema u cjevovodima za dotok plina.L

Premda su date upute osječkim i ostalim velikim industrijskim potrošačima da smanje potrošnju plina i pređu na druga energetska goriva, to "i nije neka velika ušteda jer zapravo najveći su korisnici plina domaćinstva, čak 70 posto" kazao je Tonković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga i "molimo domaćinstva da smanje potrošnju jer stanovi i kuće se mogu grijati na toleratnoj temperaturi od 20 stupnjeva. a ne 23 ili više" rekao je, ne isključivši mogućnost da, ako niske temperature potraju, može biti problema s isporukom plina domaćinstvima.

(HIna) xvs yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara