Osijek - Molitvena osmina za jedinstvo kršćanskih zajednica

U sklopu molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Kapucinskoj crkvi u Osijeku večeras je održan ekumenski susret predstavnika kršćanskih zajednica, na kojem je euharistijsko slavlje predvodio đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić.

Podsjećajući na značenje ekumenskog dijaloga na putu jedinstva kršćana, biskup Marin Srakić je istaknuo kako se u osječkoj Kapucinskoj crkvi ekumenski susreti održavaju 78. put, ocjenjujući to velikim doprinosom ekumenizmu na ovom području.

Osječkopoljski i baranjski episkop Lukijan istaknuo je kako je Isus Krist jedan za sve kršćane, a "na ljudima dobre volje je da slijede Njegovu želju o jedinstvu kršćana". Pozvao je na praštanje i toleranciju, toliko potrebnu na ovom području.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, osim mnogobrojnih vjernika iz raznih kršćanskih zajednica, bili su i pomoćni biskupi đakovačke i srijemske biskupije msgr. Đuro Hranić i msgr. Đuro Gašparović, biskup Reformirane crkve Endre Lang, biskup Evangeličke crkve Branko Berić te predstavnici ostalih kršćanskih zajednica.

(Hina) xvsik yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara