Osijek: Određen pritvor za trojicu stranih državljana osumnjičenih za iznudu

TROJICI stranih državljana koji su u petak navečer privedeni u istražni centar osječkoga Županijskoga suda zbog sumnje u kazneno djelo pokušaja iznude, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, te im je uručeno službeno rješenje o pokretanju istrage, doznaje se popodne u Županijskom sudu u Osijeku.

Nakon saslušanja utvrđeno je da je riječ o dvojici državljana Srbije i Crne Gore (SiCG) te jednom državljaninu Bosne i Hercegovine (BiH). Za njih je, nakon kriminalističke obrade, utvrđena osnovana sumnja da su u petak, po prethodnom dogovoru, od vlasnika osječke tvrtke "Mijok-Magazin" Stipana Mijoka zatražili da im na ime navodnog duga prema beogradskoj tvrtki "Zvezdara-Avala", zajedno s kamatama od 1992. godine, isplati 854.685 eura, predočivši mu zahtjev za naknadu duga.

Budući da je oštećeni Mijok izjavio da prema tom poduzeću nema nikakvog duga, okrivljenici se sumnjiče da su koristili metode zastrašivanja i prijetnji njegovoj obitelji, pa je oštećeni izvijestio policiju koja je okrivljenike, zbog sumnje u pokušaj iznude, u petak navečer privela u Istražni centar Županijskoga suda.

Okrivljenici su zadržani u pritvoru budući da je riječ o stranim državljanima pa se sumnja da bi puštanje na slobodu mogli iskoristiti za bijeg iz Hrvatske, kao i zato jer bi na slobodi mogli utjecati na iskaze oštećenika i svjedoka, te pokušati dovršiti započeto kazneno djelo.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičeni D.G., državljanin BiH, te R.R. i G.T., državljani SiCG.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara