Osijek: Otvorena dobrotvorna izložba "Papa u Slavoniji"

U OSIJEKU je danas otvorena dobrotvorna izložba fotografija "Papa u Slavoniji", postavljena u povodu nedavna posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku, Đakovu i đakovačkoj i srijemskoj biskupiji.

Riječ je o stotinjak odabranih fotografija koje su fotoreporteri "Glasa Slavonije" snimili u vrijeme Papina posjeta, a novac prikupljen prodajom fotografija namijenjen je malodobnoj djeci hodočasnika Slavka Božića iz Mirkovaca, koji je preminuo u tijeku euharistijskog slavlja što ga je Sveti Otac predvodio u osječkoj Športsko-poslovnoj Zračnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izlozima trgovina u središtu grada do 26. lipnja bit će izloženo ukupno 110 fotografija, a obuhvaćaju cjelokupan Papin posjet Osijeku i Đakovu 7. lipnja. Građani mogu svoje dobrovoljne priloge uplatiti na poseban žiro-račun za pomoć obitelji preminulog Slavka Božića, kazao je zamjenik glavnog urednika "Glasa Slavonije" Zoran Jaćimović.

Izložbu je otvorio dekan osječkoga dekanata vlč. Antun Vidaković, ocijenivši kako ta dobrotvorna akcija treba potaknuti građane da pomognu obitelji preminulog hodočasnika te pridonijeti da poruke Svetog Oca za nedavna posjeta u svima ostave traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara