Osijek- Otvorena izložba "Wols"

U osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti večeras je u suradnji s Goetheovim Institutom u Zagrebu otvorena izložba njemačkog umjetnika Alfreda Otta Wolfganga Shulzea, poznatog pod umjetničkim pseudonimom Wols.

Izloženo je 40 fotografija, 32 bakropisa i 12 akvarela toga umjetnika, koji se potpuno afirmirao nakon 2. svjetskog rata, posebice fotografijama, i čija je umjetnost postala visoko cijenjena tek nakon njegove smrti 1951., u 38. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kustos osječke Galerije i autor izložbenog postava Vlastimir Kusik ocijenio je kako je Wols jedna od najutjecajnijih ličnosti poratne europske i svjetske umjetnosti, koji je utemeljio i oblikovao neke od suvremenih umjetničkih izraza, tašizam i enformel, kao dominatne apstrakcijske smjerove sredine 20. stoljeća. Kazao je da je Wols umjetnik čija se djela nalaze u najpoznatijim svjetskim muzejima. Osječka je izložba cijenjena, obišla je cijeli svijet, a u Osijeku je postavljena u suradnji s Goetheovim institutom, s kojim Galerija surađuje više od 20 godina, dodao je Kusik.

(Hina) xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara