Osijek: Poglavarstvo o projektu "Policija u zajednici"

PROJEKT "Policija u zajednici", s kojim se u Osječko-baranjskoj županiji počelo potkraj lipnja, prema dosadašnjim izvješćima provodi se bez većih poteškoća, istaknuto je na današnjoj sjednici županijskoga Poglavarstva.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić rekao je kako je to prva županija u kojoj se taj projekt počeo provoditi u svim policijskim postajama, te da na 39 kontakt-područja radi 40-ak djelatnika te policijske uprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rečeno, dosadašnje analize govore da su bolji rezultati ostvareni u manjim sredinama, dok će za grad Osijek, kao županijsko središte, biti potrebno nešto više vremena. Tuličić je napomenuo kako je cilj projekta suradnja policije i građana na rješavanju problema u lokalnoj zajednici te uvježbavanje policajaca da sami uočavaju probleme i rješavaju ih prije nastanka posljedica.

Tijekom rasprave o stanju u prostoru u toj županiji, uz ostalo, upozoreno je na probleme neodgovarajućeg zbrinjavanja otpada i pročišćavanja otpadnih voda te demografske probleme, koji se očituju u smanivanju broja stanovništva, većoj demografskoj starosti stanovništva te smanjivanju broja radno aktivnih osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara