OSIJEK: POVRATNICI PREDLAŽU GRAĐANSKI NEPOSLUH OD 1. VELJAČE

Upravni odbor osječkobaranjske podružnice Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH) odlučio je večeras Upravnom odboru ZPH predložiti da pozove povratnike da zbog ukidanja poraznih olakšica na područjima od posebne državne skrbi od 1. veljače počnu provoditi građanski neposluh.

Predsjednik ZPH Josip Kompanović predložio je večeras da povratnici od 1. veljače prestanu plaćati struju i televizijsku pretplatu, a ako ni to ne uspije, da prosvjeduju pred zgradama Vlade i Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Nećemo poduzimati akcije koje će smetati hrvatskim građanima, nego ćemo smetati onima koji odlučuju´, kazao je Kompanović, ocijenivši kako se sa sadašnjom vlasti ne može uspješno raspravljati, osim prosvjedima i sličnim akcijama. Po njegovim riječima po odlukama koje je potkraj prošle godine prihvatio Hrvatski sabor smanjit će se plaće na, kako je rekao, ´tzv. područjima od posebne državne skrbi 10 do 20 posto´, pa bi to, smatra, moglo utjecati na odlazak dijela kadrova koji su na ta područja došli zbog viših plaća.

Rečeno je kako se u organizaciji mogućih prosvjeda povratnici trebaju povezati sa sindikalnim udrugama koje također najavljuju prosvjede. Većinom glasova odbijen je prijedlog Predsjedništva županijske podružnice ZPH da se zatraži prijam kod predsjednika Stjepana Mesića jer se, drže neki članovi Upravnog odbora, time ne bi ništa postiglo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara