OSIJEK: PROSLAVLJENA 31. OBLJETNICA EVANĐEOSKO TEOLOŠKOG fakulteta

U evanđeoskoj crkvi Radosne vijesti u Osijeku danas je svečanom promocijom 63 studenta i magistara proslavljena 31. obljetnica Evanđeosko teološkog fakulteta, koji je osnovan u Zagrebu godine 1972., a u Osijek je premješten godine 1983. L

"Evanđeosko teološki fakultet osnovan je radi pružanja temeljite i sveobuhvatne izobrazbe budućih svećenika i laika u crkvama reformacijske baštine", rekao je prof. dr. Peter Kuzmič, rektor Evanđeosko teološkog fakulteta.

Na tom se fakultetu školuju studenti iz 20-ak država s triju kontinenata koji prate nastavu na engleskom i hrvatskom jeziku. Profesorski zbor čine "ugledni profesori i znanstvenici iz Hrvatske, Europe i SAD-a".

Fakultet je "otvoren za suvremenu znanstvenu misao i ekumenske ideje", rekao je rektor Kuzmič.

Izrazivši zadovoljstvo što papa Ivan Pavao II. treći put dolazi u Hrvatsku, prof. dr. Kuzmič je podsjetio na veliku ulogu Svetog Oca u stvaranju demokracije u istočnim zemljama i širenju ideje slobode i ekumenizma diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tajnik Vladina povjerenstva za odnose s vjerskim zajednicama Franjo Dubrović je istaknuo da je Evanđeosko teološki fakultet imao važnu ulogu "u teološkom obrazovanju studenata iz različitih kulturoloških sredina". Poželio je da budu "rasadnici mira", ljubavi i snošljivosti.

Skup su pozdravili i osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić i počasni predsjednik Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj i Svjetskog saveza baptista dr. Branko Lovrec.

Na Evanđeosko teološkom fakultetu studenti - budući pastori i duhovni djelatnici studiraju redovito i izvanredno.

Nastavni programi biblijskih i teoloških znanosti usklađeni su s međunarodnim standardima teoloških učilišta. Magisterij iz sustavne teologije, biblijskih znanosti, povijesti crkve i primijenjene teologije traje dodatne dvije godine.

Na Fakultetu se školuju studenti za vjeroučiteljska zvanja za rad u osnovnim i srednjim školama, te za kršćansku glazbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara