osijek: ŠKARE-OŽBOLT o izbornom zakonu

Zamjenica predsjednika Demokratskog centra (DC) Vesna ŠkareOžbolt ocijenila je danas na konferenciji za novinare u Osijeku kako će se izbori u Hrvatskoj vjerojatno održati krajem iduće godine i založila se za izborni zakon po kojem bi bilo više izbornih jedinica.

´Zakon po kojem bi cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica, ne bi bio pravičan ni demokratski´, rekla je Ožbolt. Takvim izbornim zakonom bi ´na političkoj sceni ostali samo HDZ i SDP´, a ´sve druge političke opcije koje ovog trenutka pokrivaju najveći dio hrvatskih građana, ostale bi izvan parlamenta´, rekla je Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući gospodarske prilike, Škare-Ožbolt je kazala kako je novi aranžman s MMF-om ´preoštar i prekrut´ te ocijenila da Hrvatskoj ´neće omogućiti željenu dinamiku razvoja´. Dodala je da se ´politika neće moći ponovno voditi samo na restrikciji radničkih prava i smanjivanju cijene rada´.

´Gospodarstvo ne napreduje zbog administrativnih barijera, neriješenog stanja u pravosuđu, trome i korumpirane državne uprave te izostanka stranih ulaganja´, rekla je Škare-Ožbolt, koja drži da koalicijska vlast ´nije ponudila jaku gospodarsku strategiju´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara