Osijek: Sporazum o suradnji HNS-a i SBHS-a

HRVATSKA narodna stranka (HNS) i Slavonsko-baranjska hrvatska stranka (SBHS) potpisale su danas u Osijeku sporazum o suradnji i predizbornoj koaliciji u 4. i 5. izbornoj jedinici.

Sporazum su potpisali predsjednici stranaka Vesna Pusić i Damir Jurić.

Pusić je ocijenila kako je sporazum završni čin dosadašnje suradnje tih stranka u Hrvatskom saboru i zajedničkom klubu zastupnika te da je njihova predizborna koalicija "izrasla iz zajedničkog političkog rada i prepoznavanja bliskosti ciljeva i političkih projekata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jurić je istaknuo da su se HNS i SBHS na taj korak odlučili zbog programskog zajedništva te da je riječ o povezivanju građanske i regionalne političke opcije.

Na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja sporazuma, Pusić je kazala kako na izborima očekuje pobjedu, odnosno dovoljan broj zastupnika koji će osigurati provedbu europskih standarda u Hrvatskoj i drugih ključnih projekata. Dodala je kako se o nositeljima i rasporedu na listama u 4.(Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) i 5. izbornoj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija) još razgovara te da obje stranke nastoje postići dogovor na temelju kojega se nitko od njih neće osjećati prevarenim ili podcijenjenim.

Na novinarski upit o rješenju problema nezaposlenosti te predizbornim obećanjima iz prethodne izborne kampanje, Pusić je ustvrdila kako je "nezaposlenost daleko manji problem nego na kraju HDZ-ova mandata" te da "svi pokazatelji, uključujući i one od Zavoda za zapošljavanje, pokazuju da je u protekle tri i pol godine otvoreno više od 200.000 radnih mjesta".

Zamoljena da komentira špekulacije o datumu održavanja izbora, Pusić je kazala kako je konačna odluka o raspisivanju izbora u nadležnosti predsjednika Mesića, ali da "prolongiranje predizborne atmosfere, koja praktički traje od proljeća, više šteti, nego što koristi".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara